Opiskelijahaalarit

Tarjouspyyntö opiskelijahaalareille

Tilaa opiskelijahaalarit

Opiskelijahaalarit


  Opiskelijahaalarit värit

  Opiskelijahaalarit valmistetaan pääasiallisesti vettä ja likaa hylkivästä ns. Enstex-kankaasta.

  Meiltä löytyy 20 värivaihtoehtoa. On myös mahdollista saada oma väri, mutta silloin minimi tilausmäärä on 1000m (n. 350 haalaria).

  Laajempi värivalikoima on mattapinnallisissa ja 100% puuvillakankaissa.

  Osassa värejä löytyy eri sävyjä (esim. tumman sininen, royal blue, tumman vihreä, vaalean vihreä)

  Kysy meiltä tarjousta ja tilaa koulullesi värimallit kankaista, jotta haalarinne on varmasti oikean värinen.


  Opiskelijahaalarit opiskelijoille

  Nykyisen opiskelijahaalarin historiaa
  Nykyisin valmistettavien ja käytettävien teekkarihaalareiden arvioitu ensiesiintyminen ajoittuu jonnekin tuonne ennen 1960-lukua ja on luultavimmin nimenomaan Espoosta ja Otaniemestä lähtöisin. Tuon ajan haalariversiot eivät olleet siis vielä varsinaisia nykyajan opiskelijahaalareita kaikkine sponsorimerkkeineen ja muine koristeineen. Varsinaisesti haalareitten käyttö opiskelijoitten bilevarustuksessa alkoi 1970 –luvun ruotsalaisopiskelijoiden keskuudessa ja sielläkin kuten Suomessa aluksi nimenomaan teekkariopiskelijoiden keskuudessa. Edellä kuvatun kaltaisen haalarin rantautuminen suomalaisopiskelijoiden käyttöön tapahtui suunnilleen 1980 –luvun alussa. Perinne on rantautunut suomalaisopiskelijoiden myötä myös Viroon.

  Teekkarihaalarien tuunaaminen
  Teekkarihaalareissa tulee olla myös erilaisia kankaisia merkkejä, pinssejä, ja kaikkea muuta tingentangelia ja etenkin monenlaiset entisen Itä-Euroopan sosialististen valtioiden mitalit, pinssit, merkit ja muut hilavitkuttimet, kokardit ja vöiden soljet kaikkine työkalu- ja tähti-symboleineen pitää haalareista löytyä. Myös hihat saatetaan kustomoida sellaisiksi, että ne irtoavat niin sanottujen avo-ketju mallisten vetoketjujen avulla itse haalarista ja semminkin kesällä kaupungilla hihattomaan teekkarihaalariin sonnustautuneella liikkuminen on mukavampaa. Haalarit voidaan koristaa myös erivärisillä nyöreillä joiden viesti voi olla myös tieto kantajansa omaamien virkojen kirjosta ja määrästä.  Nyöreihin voi myös ripustella erilaista lisäkoristetta tai merkkiä.